Glad påsk

Idag är det påskafton och då blir det påskmiddag med familjen!
 
I år har jag färgat ägg med naturligt färgmedel från råvaror. Jag gjorde med spenat, rödkål och rödbetor! Det blev väldigt fint i påskriset med fjädrar från slöjddetaljer! 
 
Glad påsk på er! Hopps ni får en trevlig helg med mycket påskmat och godis :)
 


Glasunderlägg i mintgrön och guld

Hej! 
Idag har det skrivits tenta och imorn blir det tenta nr 2, så fullt upp! Så därför tänkte jag dela med mig av ett roligt och enkelt pyssel som jag gjorde för någon vecka sen :) 

Jag hade några träglasunderlägg från panduro liggandes hemma som jag inte hade använt. Så jag fick en idé att måla i en mintgrön härlig färg och ha guldspikar på. Men jag hittade fina häftstift på Bauhaus istället vilket var mycket lättare att få dit på underläggen.

Hoppas ni alla har haft en bra dag! 


Såhär blev resultatet, nöjd! :) 


Hur jag fick ekollonen att bli ekar

Hej! 
Det är några som har undrat hur jag fick ekollonen att bli ekar.
Här kommer en liten beskrivning!
 
1. Plocka ekollon och lägg i en bunke med vatten(Plocka helst 5-10 st då inte alla alltid får en grodd). Låt ligga där i ca 3-6 veckor eller till ekollonet har fått en liten grodd. (Det kan vara bra att byta vatten i bunken lite då och då )
 
2. När ekollonet har fått en liten grodd så tar man ekollonet och sätter i en sån speciell vas som har en liten hals (Den jag har är köpt på lagerhaus men jag vet att både hm home, lagerhaus och ikea har såna vaser nu). Bild finns nedan. Där låter man den sitta i ca 3-6 veckor för att sen förhoppningsvis skymta en liten ek :) 
(Man får fylla på vaserna med vatten rätt så ofta eftersom ekarna dricker rätt så mycket vatten)
 
3. Nästa steg blir att plantera den i en kruka vilket tydligen kan vara lite knepigt. Men jag ska testa detta snart om typ 1-2 veckor och lägger upp en uppdatering om hur det går :) 
 
Hoppas att det hjälpte :) Det är inte så svårt man måste bara ha lite tålamod :)
 
 
 
Tillslut ser dem ut såhär: