Porslinskoppar med en guldrand!

Äntligen är projektet klart! Eller inte äntligen, egentligen, det är väldigt rogivande att sitta och måla porslinskoppar :) 
 
Det tog lite längre tid än vad jag hade räknat med på grund av lite strul men tejpandet och att det skulle torka lite längre tid än vad jag trodde från början. Men det löste sig ju tillslut, nu är dem jfärdiga och jag blev väldigt nöjd med resultatet :) 
 
Saker som behövs till projektet :
  • Porslinskoppar ( Mina är från ikea och kostar 15 kr st) 
  • Porslinsfärg ( köpte min på panduro, Pebeo porcelaine 150) 
  • Syntetpensel
  • Tejp
  • Ugn
Steg 1
Torka av porslinet nogrant så att allt smuts är borta när färgen ska på sen. Efter det används tejpen som maskeringstejp för att sen kunna måla remsorna. Jag tyckte det gick lättare att använda vanlig tejp istället för maskeringtejpen. 
 
Steg 2
Nu när tejpen är på är det bara att börja måla. Med den färgen jag använde fick jag måla några lager för att få den starka nyans som jag ville ha. När färgen är på är det bara att dra bort tejpen och sen låta torka :) 
 
steg 3
Torktiden för den färgen jag använde är 24 timmar. Vill man kunna ha kopparna i diskmaskinen så ska man, efter dem 24 timmarna, ställa in porslinet i ugnen i 35 min på 150 grader. Det brukar stå på färgen som man använder hur man gör :) 
 
Här nedan kommer två bilder på hur kopparna blev :) 
 
Ha en bra kväll! 
 
 
 
 

Kommentera här: